banner1

En Güzel Hediye Ramazan #DeğerlerineSarıl #Ramazan1442

Ramazan Hilalini Gözetliyoruz! “(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa, onu oruçla geçirsin...

Ramazan Hilalini Gözetliyoruz!

“(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır.

Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa, onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah, size kolaylık diler, zorluk dilemez.

Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah’ı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir.” [Bakara 185] “Hilali gördüğünüz zaman oruç tutun. Hilali gördüğünüzde iftar edin. Eğer hava kapalı olursa, Şa’bân ayını otuza tamamlayın.” [Müslim] Mübarek Ramazan ayını karşılamaya hazırlandığımız bu günlerde pazar günü akşamı hilali gözetleyerek Ramazan'a birlikte başlayalım ve aynı gün oruç tutalım. Tüm Müslümanları Hicri 29 Şaban – Miladi 11 Nisan Pazar günü yaşadıkları şehirde, yüksek tepelerde, gerekirse evlerin teraslarında, balkon ve pencerelerinde Ramazan Hilalini gözetlemeye çağırıyoruz. Bu sünneti ihya etmek için Müslümanlara çağrı yapıyor ve diyoruz ki “En Güzel Hediye Ramazan” gelin bu Mübarek hediyenin size gelişini ona yakışır şekilde onu dört gözle bekleyerek karşılayalım.

Ramazan Hilalini gözetleme çalışmaları neticesi duyuru 11 Nisan Pazar günü Saat 22:45’te yapılacak.

Hilal haberi için Köklü Değişim Medya web sayfasını ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

www.kokludegisim.net/

twitter.com/KokluDegisim

facebook.com/Kokludegisimmedya

#DeğerlerineSarıl #Ramazan1442

Son videolar